Wij beschermen mensen

Veiligheid is onze basis. Efficiency het resultaat.

Veilig leven

SafetyTracer zorgt ervoor dat u zich vrij kunt bewegen waar u maar wilt. Op de fiets, in de winkel, op reis of gewoon thuis, u voelt zich altijd veilig en er wordt snel hulp geboden in geval van nood. Zonder hoge kosten. Bescherming, veiligheid, hulp en comfort met één druk op de knop.

Als u op de alarmknop drukt, kunnen hulpverleners direct zien waar u zich bevindt en kunt u met hen spreken via onze handige Mopas BT transponder in geval van nood. Uw locatie is alleen zichtbaar na een druk op de alarmknop. U bent wereldwijd 24/7 bereikbaar en ontvangt een gratis app voor familieleden en mantelzorgers. Ook een koppeling aan een alarmcentrale is mogelijk..

Bescherming in uw woning begint bij de voordeur, daarom kunnen Mopas BT zenders draadloos gekoppeld worden met elektrische deursloten, waarmee deuren door uzelf of door verzorgers of naasten geopend kunnen worden. In de woning kunt u naar wens op meerdere plaatsen handbediende of automatische alarmmelders plaatsen. Er zijn speciale alarmdrukkers voor badkamer, keuken, toilet en woonkamer beschikbaar. De transponders zijn ook verkrijgbaar met een comfortabele drukknop om de pols of de hals. Een automatische welzijnsmelding naar uw verzorgers of naasten is ook mogelijk.

Zorgapparatuur kan online met ons systeem worden gekoppeld, waardoor uw situatie op afstand door zorgverleners kan worden gevolgd.

Interesse? Download de brochure!

Veilig leven
Alarmbel

Betrouwbare alarmering

Wij gebruiken een GSM/GPRS module in de 2G en 3G band voor buitenhuis en WiFi communicatie binnenhuis te lokaliseren en om uw noodroep te versturen. En lukt dit niet dan alarmeren wij via een SMS bericht.

Huisjeboompje

Positiebepaling binnen en buiten

Door iedere 5 minuten een positie- en tijdsbepaling te doen op GPS en WiFi bent u binnen- en buitenshuis in geval van nood altijd vindbaar. En dit bewaren we 7 dagen voor u, zodat u patronen kunt herkennen bij dementie.

868 Mhz / WiFi bakens

868 Mhz / WiFi bakens

GPS positiebepaling werkt via satellieten alleen in de open lucht. Voor positiebepaling in gebouwen en ondergronds maken wij daarom gebruik van laagfrequent 868 MHz-bakens en van de adressen van WiFi stations.

Vallend

Valdetectie en geen-beweging-signalering

SafetyTracer heeft een Europees uniek medisch wetenschappelijk gevalideerd valdetectie algoritme in de Mopas-BT. Vooral geen valse meldingen meer en directe hulp ook als u buiten bewustzijn raakt..

Alarmverificatie

Alarmverificatie

Bij een binnenkomend alarm is het voor de hulpverlener zeer waardevol om het alarm direct te kunnen verifiëren. Via een heldere spreek-/luister- verbinding is een direct contact mogelijk. Dat geeft beide partijen rust.

Bewegingsgebied inrichten / geofence

Bewegingsgebied inrichten / geofence

Per gebruiker zijn meerdere virtuele zones in te richten (geofence). Een alarm wordt gegeven bij het betreden en/of verlaten van het gebied. Een scenario kan zijn: iedere minuut positiecontrole en toch 15 uur stand-by zonder laden.

Slagboom

Gecontroleerde toegang

Ons systeem verleent via een speciale interface op een gecontroleerde manier toegang tot uw woning. Daarvoor is de Mopas-BT uitgerust met een vierkante drukknop die het deurslot aanstuurt.

Vuur

Smoke/fire alarm and other sensors

On the Mopas-BT are several low-frequency wireless sensors to connect in and around the house. Wireless smoke/fire detectors, pull switches, neck and wrist transmitters and bed sensors are available.

Valdetectie met automatisch alarm

In 2015 zijn 3267 ouderen binnen 1 maand overleden na een val. Dat is 35% meer dan in 2010 volgens het CBS. Vallen veroorzaakt veel leed en naar blijkt is dit een mix van vallen binnenshuis, buitenshuis en met name te laat gevonden worden. Het expertisecentrum VeiligheidNL verwacht zelfs nog een forse stijging van dat aantal doden de komende jaren. 'Door een val gaat de kwaliteit van leven achteruit, vaak voorgoed is de boodschap van medici, maar het risico wordt nog altijd niet onderkend.

SafetyTracer biedt als eerste ter wereld een gevalideerd valdetectiesysteem aan, waarbij automatisch een alarmmelding wordt gestuurd na een fatale val die wordt gevolgd door bewusteloosheid. In alle andere valsituaties kunt u de alarmknop direct zelf indrukken en worden hulpverleners en/of mantelzorgers direct gealarmeerd. Hierbij wordt uw exacte positie doorgegeven. Dit beperkt de gezondheidsschade omdat men binnen enkele minuten ter plekke kan zijn en er geen uren zo niet dagen verloren gaan.

Vitaal thuis met lifestyle monitoring

Een nieuwe trend in het domein van langer zelfstandig thuis blijven wonen is periodieke controle op het welzijn van ouderen op afstand. Met lifestyle /dagritme monitoring kunnen ouderen gecontroleerd langer zelfstandig thuis wonen en de regie over hun leven houden. Dit geldt ook voor mensen met bijvoorbeeld diabetes, hartproblemen, hoge bloeddruk, slechte balans, epilepsie of hersenaandoeningen.

Met slimme sensoren bepalen we het dagritme van een cliënt; naar bed gaan, opstaan, boodschappen doen, naar toilet gaan, wandelingetje maken etc. Zodra we een afwijking in het patroon zien, geven we een melding aan de familie of de verzorgers. Bijvoorbeeld: groen> ze is uit bed, oranje> ze is vannacht vier keer naar de wc geweest in plaats van twee keer, rood> ze is twee dagen niet uit huis geweest.

SafetyTracer maakt voor dagritme monitoring gebruik van de eigen cliëntdata en de eigen draadloze sensoren, maar zeker ook van het domotica systeem van digitalSTROM uit Zwitserland. DigitalSTROM kan alle elektrische apparaten, verlichting en schakelaars in huis via de bestaande stroomleidingen tot een intelligent domotica systeem combineren. Voor de installatie hoeven geen wanden afgebroken te worden of leidingen getrokken te worden.

Zo zorgt de lifestyle / dagritme monitoring software van SafetyTracer voor bescherming, veiligheid, rust en comfort. Dit kan naar wens worden aangevuld met energiebesparende digitale domotica toepassingen.

Deel deze pagina op