Wij beschermen mensen

Veiligheid is onze basis. Efficiency het resultaat.

Work safely

Wij beschermen uw mensen, dat is waar SafetyTracer voor staat. Kies ook voor full-service bedrijfsveiligheid met  SafetyTracer systemen die wereldwijd 24/7 betrouwbare bescherming, veiligheid, rust en comfort bieden voor u en de naasten van uw werknemer. Voorkom persoonlijk leed, verbeter de resultaten van uw organisatie en beperk het risico op reputatieschade.

SafetyTracer levert waardevolle managementinformatie over de veiligheid en inzetbaarheid van (bedrijfs)hulpverleners, medewerkers en alleenwerkers in onderhoud, hulpverlening, schoonmaak, bouw, op kantoor, in laboratorium- en productieomgevingen. In geval van nood wordt snel en doelmatig hulp verleend.

Geen onnodige down-time als gevolg van onvindbaarheid en minder ongerustheid bij het management, de medewerkers en hun naasten. Het ziekteverzuim daalt. U kunt hiermee aan de TAPA eisen voldoen.

Uw medewerkers of hulpverleners worden uitgerust met een app of Mopas BT transponder die is gekoppeld aan ons alarm-opvolgsysteem in de cloud. GPS-signalen van de positie waar zij zich bevinden worden automatisch doorgestuurd naar het systeem. Aan de hand van deze data kunnen de mensen en/of hun voertuigen worden gelokaliseerd en gepositioneerd. Binnen gebouwen en onder de grond doen we dit met gebruikmaking van WiFi en/of 868MHz bakens.

Interesse? Download de brochure!

Veilig werken
Alarmbel

Betrouwbare alarmering

Wij gebruiken een GSM/GPRS module in de 2G en 3G band voor buitenhuis en WiFi communicatie binnenhuis te lokaliseren en om uw noodroep te versturen. En lukt dit niet dan alarmeren wij via een SMS bericht.

Huisjeboompje

Positiebepaling binnen en buiten

Door iedere 5 minuten een positie- en tijdsbepaling te doen op GPS en WiFi bent u binnen- en buitenshuis in geval van nood altijd vindbaar. En dit bewaren we 7 dagen voor u, zodat u patronen kunt herkennen bij dementie.

868 Mhz / WiFi bakens

868 Mhz / WiFi bakens

GPS positiebepaling werkt via satellieten alleen in de open lucht. Voor positiebepaling in gebouwen en ondergronds maken wij daarom gebruik van laagfrequent 868 MHz-bakens en van de adressen van WiFi stations.

Vallend

Valdetectie en geen-beweging-signalering

SafetyTracer heeft een Europees uniek medisch wetenschappelijk gevalideerd valdetectie algoritme in de Mopas-BT. Vooral geen valse meldingen meer en directe hulp ook als u buiten bewustzijn raakt..

Alarmverificatie

Alarmverificatie

Bij een binnenkomend alarm is het voor de hulpverlener zeer waardevol om het alarm direct te kunnen verifiëren. Via een heldere spreek-/luister- verbinding is een direct contact mogelijk. Dat geeft beide partijen rust.

Bewegingsgebied inrichten / geofence

Bewegingsgebied inrichten / geofence

Per gebruiker zijn meerdere virtuele zones in te richten (geofence). Een alarm wordt gegeven bij het betreden en/of verlaten van het gebied. Een scenario kan zijn: iedere minuut positiecontrole en toch 15 uur stand-by zonder laden.

Slagboom

Gecontroleerde toegang

Ons systeem verleent via een speciale interface op een gecontroleerde manier toegang tot uw woning. Daarvoor is de Mopas-BT uitgerust met een vierkante drukknop die het deurslot aanstuurt.

Vuur

Smoke/fire alarm and other sensors

On the Mopas-BT are several low-frequency wireless sensors to connect in and around the house. Wireless smoke/fire detectors, pull switches, neck and wrist transmitters and bed sensors are available.

Unieke valdetectie

Een alleen-werkende kan in een hulpbehoevende situatie terechtkomen en zelf niet meer in staat zijn om hulp van anderen in te roepen. Als een medewerker bijvoorbeeld onwel is geworden als gevolg van blootstelling aan gevaarlijke stoffen zijn de gevolgen van de blootstelling aanzienlijk groter dan noodzakelijk omdat de hulpverlening te laat op gang komt.

SafetyTracer heeft in samenwerking met Maastricht Instruments een medisch wetenschappelijk gevalideerd valdetectie algoritme geïntroduceerd. Dit unieke algoritme is exclusief beschikbaar in de Mopas BT alarmzender. In combinatie met nauwkeurige positiebepaling zijn mensen die gevallen zijn of bewusteloos raken overal en altijd direct te lokaliseren ten behoeve van een snelle hulpverlening. 

In de Mopas-BT wordt gebruikgemaakt van een combinatie van G-kracht, kanteldetectie en niet-bewegen-sensoriek. De Mopas-BT wordt gedragen op de borst of rond het middel en meet continu de beweging van de drager. Na een detectie van een val analyseert het algoritme gedurende 1-3 minuten de actuele situatie en geeft dan een bericht af aan het Cloud Monitoring System. Vervolgens sturen we een pre-alarm van 15 seconden naar de drager van de Mopas-BT, die dan de gelegenheid heeft om het alarm te annuleren. Gebeurt dit niet, dan worden de hulpverleners gealarmeerd. Met deze methodiek worden valse alarmen tot vrijwel nul gereduceerd.

Deel deze pagina op