Wij beschermen mensen

Veiligheid is onze basis. Efficiency het resultaat.

‘s Werelds eerste alarmzender met wetenschappelijk gevalideerde valdetectie

Mopas Monitoring Systems introduceert in samenwerking met Maastricht Instruments een medisch wetenschappelijk gevalideerd valdetectie algoritme. Dit unieke algoritme is exclusief beschikbaar in de Mopas alarmzender. In combinatie met nauwkeurige positiebepaling zijn mensen die gevallen zijn of bewusteloos raken overal en altijd direct te lokaliseren ten behoeve van een snelle hulpverlening. De alarmzender is geschikt voor bijvoorbeeld bewoners van een zorgcentrum, voor dementerende ouderen, maar ook voor medewerkers die zich in gevaarlijke situaties bevinden en alleenwerkers.
  

Valdetectie

Mopas beschikt als enige over een medisch-wetenschappelijk gevalideerd valdetectiesysteem waarbij automatisch een alarmmelding wordt gestuurd als de gebruiker is gevallen en niet meer beweegt. De valdetectie is uiterst nauwkeurig ontwikkeld en getest in samenwerking met Maastricht Instruments. Door de 
partners is gedurende 18 maanden meer dan € 400.000 aan de ontwikkeling besteed; gesteund door een innovatiesubsidie van LIOF/LimburgMakers. Mopas en Maastricht Instruments zijn voornemens om het valdetectiesysteem door te ontwikkelen naar voorspellend valgedrag c.q. valpreventie monitoring. 
  

Slimme alarmering

Mopas valdetectie maakt gebruik van een unieke combinatie van vier verschillende detectietechnieken. Deze unieke combinatie is gekoppeld aan een intelligente methodiek voor alarmafhandeling. Hierdoor wordt de kans op een vals alarm aanzienlijk gereduceerd. 
  

Maastricht Instruments

Maastricht Instruments is een high-techbedrijf dat is voortgekomen uit Universiteit Maastricht. Het realiseert innovatieve en marktgerichte oplossingen voor de medische en life sciences-omgeving, gebaseerd op ontwikkelingen bij het Maastricht UMC+.   

Deel deze pagina op