Wij beschermen mensen

Veiligheid is onze basis. Efficiency het resultaat.

Zorgtechnologie partners SafetyTracer en Eurocom Group zijn overeengekomen om het portfolio van SafetyTracer onder te brengen binnen het Open Care Connect concept van Eurocom Group.

Zorgtechnologie partners SafetyTracer en Eurocom Group zijn overeengekomen om het portfolio van SafetyTracer onder te brengen binnen het Open Care Connect concept van Eurocom Group. Dit betekent dat ook SafetyTracer ervoor heeft gekozen om hun producten aan te sluiten op het met de Euro Cloud Award beloonde Cloud platform CQ-Net Live. Beide partijen zijn hiervoor zowel een Open Care Technology als een Open Care Market partnership aangegaan waardoor de producten van SafetyTracer via het dealernetwerk (Open Care Business Partners) van Eurocom Group in heel Europa beschikbaar komen.

SafetyTracer biedt een mobiel alarm device met unieke gevalideerde valdetectie, waarop een scala aan sensoren kan worden gekoppeld en daarmee toepasbaar is voor zowel intramurale (verpleeghuis, kleinschalig wonen) als extramurale (thuiszorg) projecten. Door de unieke wifi-interface kan de SafetyTracer ook worden gebruikt voor indoor locatiebepaling op basis van een bestaand wifi-netwerk. Ook kunnen alarmen afgehandeld worden over wifi als er onvoldoende GSM dekking is. Bij calamiteiten kan op deze manier doelmatig hulp worden verleend en de data die de sensoren genereren kan in combinatie met CQ-Net Live worden gebruikt voor monitoring van cliënten. Zorgorganisaties kunnen daarmee een apparaat kiezen wat past bij hun behoefte zonder grote investeringen in hun infrastructuur. Aldus Wil Wintjens van SafetyTracer.

Martijn Schuurmans, CEO Eurocom Group vertelt: “Met CQ-Net Live hebben we een merkonafhankelijk Cloud platform ontwikkeld waarmee we zorgorganisaties helpen om te standaardiseren, business intelligence toe te passen en zeker niet onbelangrijk onze partners maximaal te ondersteunen bij de digitale transitie die volop gaande is in de zorgmarkt in Europa.

Met onze Open Care Connect Partners krijgen we toegang tot de laatste mogelijkheden op het gebied van wearables, sensoren en ondersteunende clouddiensten vanuit heel de wereld. Open Care Connect helpt ons onze innovatiekracht sterk te vergroten zonder grip te verliezen op kwaliteit.

Het doel van de samenwerking met SafetyTracer is meer keuze bieden op het gebied van mobiele alarmering en monitoring van cliënten. Met de toevoeging van SafetyTracer hebben we een nog grotere keuzemogelijkheid voor onze partners om de beste oplossingen voor hun cliënten te selecteren.

Deel deze pagina op