SafetyTracer, oplossingen voor persoonlijk veilig leven, wonen en werken
SafetyTracer, oplossingen voor persoonlijk veilig leven, wonen en werken
SafetyTracer, oplossingen voor persoonlijk veilig leven, wonen en werken
SafetyTracer, oplossingen voor persoonlijk veilig leven, wonen en werken
SafetyTracer, oplossingen voor persoonlijk veilig leven, wonen en werken

Samenwerking AMR ICT en SafetyTracer

Korte lijnen en hoge flexibiliteit.

AMR ICT was op zoek naar een oplossing waarbij locatiebepaling zowel binnen als buiten aangeboden wordt. Met de introductie van de Kompy Nano is dit gerealiseerd en is de samenwerking verder verstevigd. Het is met recht een samenwerking. “We kunnen meedenken over ontwikkeling, bijdragen aan de roadmap en samen troubleshooten. Dan voel je je als partner echt serieus genomen”, aldus Maarten Amkreutz, technisch directeur AMR ICT.

Safetytracer vindt het ook belangrijk dat partners die ruimte voelen; met dit soort samenwerkingen kom je tot de beste oplossingen voor de zorginstellingen. SafetyTracer kijkt naar de behoefte en de vraag die in de markt speelt en zoekt naar een oplossing. Maarten vervolgt, “De lijnen zijn kort. Letterlijk en figuurlijk. SafetyTracer staat altijd voor ons klaar, we krijgen snel antwoord en we zitten er ook nog eens een kwartier vandaan.”

Klanten van AMR ICT, zorginstellingen, zijn over het algemeen heel tevreden met de Kompy’s van SafetyTracer. Het gaat om kritische apparatuur en dan moet de zorgverlener er wel op kunnen vertrouwen dat alarmmeldingen binnenkomen.

Soms is het wel complex omdat er meerdere leveranciers bij een geïntegreerde oplossing betrokken zijn. De keten is groot. Tegelijkertijd is dat ook een voordeel van de Kompy’s, want ze zijn met alle zorgalarmeringsoplossingen (VOS/MAS) van AMR ICT te integreren. Bovendien zijn zij de enige die zowel binnen als buiten locatiebepaling bieden. En dat is een groot voordeel.

Het fantastische aan deze oplossing is dat je binnen paar dagen een hele locatie om kunt zetten naar een volledig verpleegoproepsysteem. En met de Kompy beschikt de zorg over dezelfde functionaliteiten als bij een traditionele verpleegoproep installatie, met als aanvulling dat het nu geïntegreerd is met IQ-messenger en zowel binnen als buiten werkt.
 

Voordelen voor zorg en bewoners

“Op een bestaande locatie kunnen we heel snel een volledig systeem uitrollen. Daarin is het heel flexibel. Op sommige locaties van zorginstellingen hebben ze bijvoorbeeld nog een spreek/luister verbinding die locatie gebonden is. SafetyTracer biedt een spreek/luister verbinding waar iemand zich ook bevindt. Het kan overal, binnen en buiten. Dat geeft het gemak van een grotere leefcikel inzetten en daarbij ook meer levenskwaliteit en regie. Met de Kompy devices kan de bewoner zelfstandig naar de winkel want ook daar kunnen ze alarm maken. De flexibiliteit en wendbaarheid is fantastisch”, vult Maarten aan.

De integratie en implementatie ervaren ze bij AMR ICT ook als eenvoudig. Daardoor kan een locatie heel snel omgezet worden naar een nieuw en veilig systeem. Bij een van hun klanten hebben ze 60-70 appartementen in 1 à 2 dagen omgezet. Daarna is het alleen een kwestie van uitdelen van de devices en dan werkt het.
 

Makkelijk inzetbaar en gebruiksvriendelijk

De devices van SafetyTracer maken deel uit van het standaard portfolio van AMR ICT. Op een somatische afdeling zetten ze, afhankelijk van de use case, geregeld de Kompy Nano in. Op een PG-afdeling wordt veelal de Kompy Home ingezet, soms in combinatie met bedpaaltjes of een vorm van valdetectie en dwaalpreventie. Voor sommige PG bewoners volstaat de Kompy Nano of de Kompy Pico. Dat is het mooie eraan, het kan op de individuele behoefte van de bewoner afgestemd worden.

De Kompy wordt ook weleens bij een noodescalatie ingezet, bijvoorbeeld als een traditioneel verpleegoproepsysteem kapot gaat. De volgende dag kan de nieuwe oplossing al draaien.

Ook op de servicedesk van AMR ICT zijn ze te speken over SafetyTracer. Daar werken ze vooral met het platform. “Mocht er een storingsmelding van een klant binnenkomen dan kunnen we in het systeem zien of de alarmen zijn doorgestuurd of dat er iets anders aan de hand was. We kunnen dus zelfstandig troubleshooten zonder dat we daar SafetyTracer voor nodig hebben. Het is prettig zelf te kunnen zien waar een probleem vandaan komt en controleren wat er fout gaat”, zegt Jessy Berensfreise, Support Manager. Hij is dan ook positief over de samenwerking. “Ze zijn altijd bereikbaar en denken mee. Zelfs na kantooruren als het nodig is.

Ook vanuit de zorgklanten klinken positieve geluiden. Het gebruiksgemak, de flexibiliteit van het systeem en de ruimte die aan bewoners wordt geboden, die is heel groot met Kompy.

Integratie met Kadex

Samen hebben ze tijd en energie gestoken in de integratie met Kadex. SafetyTracer is de enige die dat heeft en AMR ICT is partner van Kadex op het vlak van leefcikels en draadloos VOS. Ook zijn de Kompy devices goed te integreren met IQ Messenger, wat ook onderdeel is van de geïntegreerde oplossingen van AMR ICT. “Zo alles tezamen past het mooi in ons ecosysteem”, besluit Maarten.