SafetyTracer, oplossingen voor persoonlijk veilig leven, wonen en werken
SafetyTracer, oplossingen voor persoonlijk veilig leven, wonen en werken
SafetyTracer, oplossingen voor persoonlijk veilig leven, wonen en werken
SafetyTracer, oplossingen voor persoonlijk veilig leven, wonen en werken
SafetyTracer, oplossingen voor persoonlijk veilig leven, wonen en werken

Veelgestelde vragen

Hier vind je een overzicht van de meestgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Alarmering

Moet de hulpverlener een internetverbinding hebben om een alarmmelding te ontvangen?

De Safetytracer app heeft een internetverbinding nodig om (alarm)meldingen te kunnen ontvangen. Als uw hulpverlener geen internetverbinding heeft ontvangt hij of zij de alarmmelding pas zodra er weer een internetverbinding is.

Tegenwoordig hebben veel mensen een continue internetverbinding in het buitenland. Mocht dit niet het geval zijn kunt u gemakkelijk een nieuwe hulpverlener uitnodigen door in te loggen op het ‘Mopas portal’.

Wat als ik per ongeluk mijn alarm heb geannuleerd, maar toch alarm moet slaan?

Als u het alarm per ongeluk annuleert, is dat geen probleem. U moet dan opnieuw de alarmknop 3 seconden vasthouden.

Kan de Safetytracer apparatuur ook communiceren met een zorg-alarmcentrale?

Ja, dit is mogelijk. Safetytracer is een signaleringssysteem en kan via een beschikbare API koppelvlak communiceren met zorg-alarmcentrales.

Wat gebeurt er wanneer niemand een alarm beantwoordt?

Wanneer het alarm na 5 minuten nog door niemand geclaimd is of door iedere hulpverlener geweigerd is, dan gaat bij alle hulpverleners het alarm opnieuw af.

Wat als ik het alarm per ongeluk activeer?

Om het alarm te activeren moet u de alarmknop 3 seconden vasthouden. Wanneer u het alarm activeert is er een alarmsignaal hoorbaar en begint uw apparatuur rood te knipperen. Dan heeft u altijd nog enkele seconden om het alarm te deactiveren. Geen enkel probleem dus. Het deactiveren doet u door op de uitzetknop te drukken.

Bij de alarmapp kunt u het alarm direct deactiveren door op de alarmknop op het scherm te drukken tot u de melding ziet dat het alarm is ingetrokken.

Wat gebeurt er als ik alarm sla?

Zodra u alarm geslagen hebt, brengt de SafetyTracer apparatuur direct uw hulpverlener(s) op de hoogte door een melding te maken op hun telefoon. De apparatuur stuurt hen uw locatie door zodat zij precies weten waar u bent. De hulpverlener wordt gevraagd de melding te beantwoorden. De hulpverlener die als eerste de melding accepteert, creëert een directe belverbinding. Net als bellen dus, maar dan met één druk op de knop. Wanneer uw hulpverleners niet direct antwoorden, blijft de melding zich om de 5 minuten herhalen bij alle hulpverleners. Zolang het alarm niet is afgehandeld kan er geen nieuw alarm gemaakt worden door de gebruiker.

De Safetytracer app voor uw hulpverleners

Op welke telefoontoestellen kan ik de Safetytracer app gebruiken?

Voor de iPhone is een Mopas app beschikbaar die werkt vanaf iPhone 4 en verder met het besturingssysteem iOS 7.1 of hoger. De app is te downloaden in de app store.

Voor Android toestellen is een Kompy app beschikbaar die werkt op Android telefoons met Android-versie 9 en hoger. De Kompy Android app is te downloaden in de Google Play Store.

Hebben mijn hulpverleners een smartphone nodig om op de hoogte gebracht te kunnen worden bij alarm?

Voor het melden van een alarmering heeft de hulpverlener een smartphone nodig. Als uw Safetytracer apparatuur verbonden is met de smartphone van uw hulpverlener, krijgt hij of zij via de app een melding (visueel én auditief) en uw hulpverlener ziet meteen ook op een kaart waar u zich bevindt.

Koppeling

Kan ik de Safetytracer apparatuur ook koppelen met andere randapparatuur?

Doordat Safetytracer op een aparte frequentie communiceert met de randapparatuur kunt u Safetytracer apparatuur alleen koppelen met de randapparatuur die Safetytracer aan biedt.

Hoe werkt de randapparatuur?

De randapparatuur kunt u in combinatie met de Safetytracer alarmzender aanschaffen. Via het ‘Mopas portal, kunt u de randapparatuur koppelen. Op de site vindt u de handleiding hierover. Deze beschrijft stapsgewijs hoe u de randapparatuur kunt koppelen met uw Safetytracer alarmzender.

Bij de alarmapp met drukker is het niet mogelijk om randapparatuur te koppelen.

Mijn Safetytracer portaal

Hoe kan ik gebruik maken van het bewegingsgebied?

Het aanmaken van een bewegingsgebied, ook wel geo-fence genoemd, gebeurd ook in het ‘Mopas portal’. Net zoals bij het aanmaken/wijzigen van de hulpverleners is dit in de balk aan de linkerzijde te vinden. Ook hiervoor staat er een stapsgewijze handleiding op de Safetytracer site: https://www.safetytracer.eu/over-ons/downloads

Belangrijk is dat de gemaakte geo-fence ook daadwerkelijk gekoppeld en daarmee aangezet wordt.

Hoe kan ik hulpverleners toevoegen?

Ook deze kunnen via het ‘Mopas portal’ toegevoegd worden. Wij verwijzen u graag hierbij wederom naar de site van Safetytracer: https://www.safetytracer.eu/over-ons/downloads

Op deze site vindt u de handleiding.

Kan ik mijn hulpverleners tussentijds aanpassen?

U kunt te allen tijde uw hulpverleners aanpassen in het ‘Mopas portal’. Hier kunt u zowel hulpverleners verwijderen en toevoegen. Wij verwijzen u graag hierbij wederom naar de site van Safetytracer: https://www.safetytracer.eu/over-ons/downloads

Op deze site vindt u de handleiding.

Kunnen mijn hulpverleners altijd zien waar ik ben?

Nee, uw hulpverleners worden alleen op de hoogte gebracht van uw exacte locatie als u alarm slaat. Wilt u dat uw hulpverleners wel altijd kunnen zien wat uw locatie is? De Safetytracer app biedt wel de mogelijkheid om de laatst geziene locatie op te vragen.

Prijzen en abonnementen

Welke voorwaarden zijn van toepassing?

Deze zijn te vinden op de site: www.safetytracer.eu Onderaan de pagina ziet u het kopje ‘algemene voorwaarden’.

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van de hulpverleners app?

Nee, de Safetytracer app en het gebruik daarvan is volledig gratis.

Zijn er extra kosten als ik in het buiteland alarm sla?

De Safetytracer apparatuur werkt binnen heel Europa. Hiervoor hoeft u geen extra kosten te betalen.

Zijn er extra kosten als ik alarm sla?

Alarm slaan kost geen extra geld. Ook niet wanneer u in het buitenland bent. De Safetytracer apparatuur werkt binnen heel Europa.

Wat kost de Safetytracer apparatuur?

De Mopas devices zelf kosten ongeveer 200 euro. De maandelijkse abonnementskosten zijn 17,95 euro. Andere prijzen zijn telefonisch of via de mail op te vragen. Het alarm slaan kost geen extra geld. Ook niet wanneer u in het buitenland bent. De Safetytracer apparatuur werkt binnen heel Europa.

Verlies en beschadiging

Wat als de Safetytracer apparatuur kapot is?

Neem dan contact op met uw verkoper.

Staat uw vraag er niet bij?

Vul dan het contactformulier op onze site in. Wij zullen de vraag zo spoedig mogelijk terugkoppelen.

Werking en gebruik

Is het apparaat waterdicht?

Ja, het apparaat is spatwaterdicht. Dit betekent dat het apparaat tegen aanraking met water kan.

Hoe werkt valdetectie?

De valdetectie van de Safetytracer alarmzender werkt in combinatie met non-movement. Dit wil zeggen dat er na een val pas automatisch alarm wordt gemaakt als de gebruiker voor een bepaalde periode niet meer beweegt. Mocht de gebruiker in deze periode wel nog kunnen bewegen, kan hij of zij handmatig alarm maken. Hiermee worden valse alarmen voorkomen. Om betrouwbaarheid te kunnen garanderen dient u de Safetytracer alarmzender om uw nek of op uw heup te dragen.

Op welke telefoonnetwerken werkt de apparatuur?

De Safetytracer alarmzender werkt op elk mobiel telefoonnetwerk binnen Europa. U bent dus zeker van het beste bereik, waar u ook woont, waar u ook gaat. Omdat de apparatuur via een data-abonnement werkt, kunt u altijd alarm slaan, zelfs als u niet meer kunt telefoneren met u gsm. Er moet daarvoor slechts contact zijn met 1 netwerk.

De alarmapp werkt via uw smartphone en is dus afhankelijk van de verbinding van uw smartphone.

Hoe weet ik wanneer de batterij leeg is?

Twee uur voordat de batterij van de alarmzender leeg is veranderd het groene led-licht in een blauw knipperend licht. In het ‘Mopas portal’ is precies te zien wat de status van de batterij is.

Hoelang gaat de batterij mee?

Bij normaal gebruik (standaardinstellingen) gaat de batterij van de alarmzender minimaal 36 uur mee. Wij adviseren u om de apparatuur dagelijks op te laden, net zoals uw mobiele telefoon. Let op: als u gebruik maakt van valdetectie en/of bewegingsgebied heeft dit impact op de batterijduur. De batterij gaat in dit geval ongeveer 24 uur mee.

Heb ik een simkaart nodig of kan ik een eigen simkaart gebruiken?

Voor de alarmzender heeft u geen simkaart nodig. De apparatuur is namelijk voorzien van een eigen sim-chip. De chip kan signalen ontvangen van over de hele wereld. Op dit moment is de chip enkel geactiveerd voor Europa. Zolang de maandelijkse abonnementskosten betaald worden, is uw Safetytracer apparatuur verbonden.

*Kiest u voor de alarmapp met drukker, dan maakt deze gebruik van uw simkaart in uw smartphone. Ook dan heeft u dus geen aparte simkaart nodig.

Moet ik de Safetytracer apparatuur installeren?

Safetytracer werkt eenvoudig en zonder installaties. Op site staat de handleiding van het apparaat. Deze beschrijft de verschillende functies die zich op het apparaat bevinden. Voor het aanmelden van het apparaat en het koppelen aan de hulpverlener(s) moet u op het ‘Kompy portal’ zijn. Hier staan per categorie handleidingen, hierin wordt stapsgewijs uitgelegd wat er moet gebeuren. www.safetytracer.eu/over-ons/downloads

Benodigdheden: laptop, PC, tablet of smartphone met een werkende internetverbinding.