SafetyTracer, oplossingen voor persoonlijk veilig leven, wonen en werken
SafetyTracer, oplossingen voor persoonlijk veilig leven, wonen en werken
SafetyTracer, oplossingen voor persoonlijk veilig leven, wonen en werken
SafetyTracer, oplossingen voor persoonlijk veilig leven, wonen en werken
SafetyTracer, oplossingen voor persoonlijk veilig leven, wonen en werken

Veelgestelde vragen

Hier vind je een overzicht van de meestgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Alarmering

Moet de hulpverlener een internetverbinding hebben om een alarmmelding te ontvangen?

De Kompy (of Mopas) app heeft een internetverbinding nodig om (alarm)meldingen te kunnen ontvangen. Als uw hulpverlener geen internetverbinding heeft ontvangt hij of zij de alarmmelding pas zodra er weer een internetverbinding is.

Tegenwoordig hebben veel mensen een continue internetverbinding in het buitenland. Mocht dit niet het geval zijn kunt u gemakkelijk een nieuwe hulpverlener uitnodigen door in te loggen op het Kompy Portal.

Wat als ik per ongeluk mijn alarm heb geannuleerd, maar toch alarm moet slaan?

Als u het alarm per ongeluk annuleert, is dat geen probleem. U kunt dan opnieuw de alarmknop 3 seconden vasthouden om opnieuw alarm te slaan.

Kan de Safetytracer apparatuur ook communiceren met een zorg-alarmcentrale?

Ja, dit is mogelijk. Safetytracer is een signaleringssysteem en kan via een beschikbare API koppelvlak communiceren met zorg-alarmcentrales.

Wat gebeurt er wanneer niemand een alarm beantwoordt?

Wanneer een alarm na 5 minuten nog door niemand geclaimd is of door iedere hulpverlener geweigerd is, dan gaat bij alle hulpverleners het alarm opnieuw af.

Wat als ik het alarm per ongeluk activeer?

Om het alarm te activeren moet u de alarmknop 3 seconden vasthouden. Wanneer u het alarm activeert is er een alarmsignaal hoorbaar en begint uw apparatuur rood te knipperen. Dan heeft u altijd nog enkele seconden om het alarm te deactiveren. Geen enkel probleem dus. Het deactiveren doet u door op de uitzetknop te drukken.

Bij de alarmapp kunt u het alarm direct deactiveren door op de alarmknop op het scherm te drukken tot u de melding ziet dat het alarm is ingetrokken.

Wat gebeurt er als ik alarm sla?

Zodra u alarm geslagen hebt, brengt de SafetyTracer apparatuur direct uw hulpverlener(s) op de hoogte door een melding te maken op hun telefoon. De apparatuur stuurt hen uw locatie door zodat zij precies weten waar u bent. De hulpverlener wordt gevraagd de melding te beantwoorden. De hulpverlener die als eerste de melding accepteert, creëert een directe belverbinding. Net als bellen dus, maar dan met één druk op de knop. Wanneer uw hulpverleners niet direct antwoorden, blijft de melding zich om de 5 minuten herhalen bij alle hulpverleners. Zolang het alarm niet is afgehandeld kan er geen nieuw alarm gemaakt worden door de gebruiker.

De Safetytracer app voor uw hulpverleners

Op welke telefoontoestellen kan ik de Kompy app gebruiken?

Voor de iPhone is een Mopas app beschikbaar die werkt vanaf iPhone 4 en verder met het besturingssysteem iOS 7.1 of hoger. De app is te downloaden in de App store.

Voor Android toestellen is een Kompy app beschikbaar die werkt op Android telefoons met Android-versie 9 en hoger. De Kompy Android app is te downloaden in de Google Play Store.

Hebben mijn hulpverleners een smartphone nodig om op de hoogte gebracht te kunnen worden bij alarm?

Alarmen kunnen op twee manieren worden ontvangen. Dat kan via de Kompy Portal op een computer, of dat kan via de Kompy (of Mopas voor iPhone) applicatie voor de smartphone

Uw hulpverleners zullen dus een telefoon (met actieve internetverbinding) nodig hebben als zij te allen tijden beschikbaar willen zijn voor het ontvangen van alarmen. Als er een alarm binnenkomt op de smartphone van de hulpverlener, krijgen zij naast een visuele en auditieve melding ook locatiegegevens van de Kompy gebruiker door.

Koppeling

Kan ik de Kompy apparatuur ook koppelen met andere randapparatuur?

De Kompy Home en de Kompy Pico kunnen worden uitgebreid met extra functionaliteit door het toevoegen van diverse sensoren en knoppen, zoals bijvoorbeeld een uit-bed sensor of een deuralarm.

De Kompy Home maakt deze koppeling via de 868 MHz frequentie en de Kompy Pico werkt via Bluetooth. U kunt alleen gebruik maken van de randapparatuur die door SafetyTracer wordt aangeboden.

Hoe werkt de randapparatuur?

De randapparatuur kunt u in combinatie met de SafetyTracer alarmzender aanschaffen. Deze randapparatuur is beschikbaar voor de Kompy Home en voor de Kompy Pico.

Via de Kompy portal kunt u de randapparatuur koppelen. Op de site vindt u de handleiding hierover. Deze beschrijft stapsgewijs hoe u de randapparatuur kunt koppelen met uw SafetyTracer alarmzender.

Mijn Safetytracer portaal

Hoe kan ik hulpverleners toevoegen of aanpassen?

Hulpverleners en gebruikers kunnen worden toegevoegd via de Kompy Portal. U kunt hier ook raadplegen of aanpassen welke gebruikers of hulpverleners aan elkaar gekoppeld zijn.

In de handleiding "Kompy Portal - Gebruikers" hebben wij dit proces stapsgewijs uitgelegd. U vindt deze handleiding op onze website.

Als u alleen wilt zien aan welke hulpverleners u gekoppeld bent, dan kunt u dit ook in de Kompy App nakijken. In de Kompy (of Mopas) app staat dit in het hoofdmenu onder "Contactpersonen"

Kunnen mijn hulpverleners altijd zien waar ik ben?

Nee, uw hulpverleners worden alleen op de hoogte gebracht van uw exacte locatie als u alarm slaat. Wilt u dat uw hulpverleners wel altijd kunnen zien wat uw locatie is? De Safetytracer app biedt wel de mogelijkheid om de laatst geziene locatie op te vragen.

Hoe stel ik Two-Factor Authentication in voor mijn beheerders account op het Kompy platform?

Als u op onze Kompy Portal wilt inloggen en u bent een beheerder van uw account, dan wordt er om een 2FA gevraagd. U zult deze dan eerst moeten activeren. Klik hiervoor, na het inloggen, op: “Two-Factor autorisatie activeren”. U krijgt nu een e-mail op het adres dat u gebruikt om in te loggen. Vul de code die in deze e-mail staat, in op onze website. Deze code bestaat uit 6 tekens. Als u de code heeft ingevuld, drukt u op “Controleren”.

U krijgt nu een authenticatie code en een QR code in beeld. Vul deze code in in uw authenticatie app naar keuze, zoals Google Authenticator of Microsoft Authenticator. De authenticator is nu afgestemd op uw Kompy account.

Als dit gelukt is, gaat u terug op onze website en u kunt nu de authenticatie code uit de authenticator invullen op de website om veilig in te loggen.

Hoe kan ik gebruik maken van het bewegingsgebied?

Het aanmaken van een bewegingsgebied, ook wel geo-fence genoemd, gebeurd ook in het Kompy portal. Net zoals bij het aanmaken/wijzigen van de hulpverleners is dit in de balk aan de linkerzijde te vinden. Ook hiervoor staat er een stapsgewijze handleiding op de Safetytracer site.

Na het aanmaken van de geo-fence, kan deze aan een alarmapparaat gekoppeld worden en zo in gebruik worden genomen.

Prijzen en abonnementen

Welke voorwaarden zijn van toepassing?

Deze zijn te vinden op de site: www.safetytracer.eu Onderaan de pagina ziet u het kopje ‘Algemene voorwaarden’ (of klik hier)

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van de Kompy app?

Het gebruik van de Kompy app voor hulpverleners is inbegrepen bij het abonnement voor het gebruik van de Kompy. Hier zijn geen kosten aan verbonden voor de hulpverlener.

Het is ook mogelijk om de Kompy app te gebruiken om mee te alarmeren. Voor dat gebruik is wel een abonnement nodig. Als u hier meer over wilt weten, neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Zijn er extra kosten als ik in het buitenland alarm sla?

De Kompy apparatuur werkt binnen heel Europa. Hiervoor hoeft u geen extra kosten te betalen.

Zijn er extra kosten als ik alarm sla?

Alarm slaan kost geen extra geld. Ook niet wanneer u in het buitenland bent. De Kompy apparatuur van SafetyTracer werkt binnen heel Europa.

Verlies en beschadiging

Hoe kan ik support krijgen als mijn Kompy niet naar behoren werkt?

Neem dan contact op met uw verkoper.

Staat uw vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier op onze site in. Wij zullen de vraag zo spoedig mogelijk terugkoppelen.

Werking en gebruik

Is het apparaat waterdicht?

Ja, het apparaat is spatwaterdicht. Dit betekent dat het apparaat tegen aanraking met water kan.

Hoe werkt valdetectie?

De valdetectie van de Kompy alarmzender werkt in combinatie met non-movement. Dit wil zeggen dat er na een val pas automatisch alarm wordt gemaakt als de gebruiker voor een bepaalde periode niet meer beweegt. Mocht de gebruiker in deze periode wel nog kunnen bewegen, kan hij of zij handmatig alarm maken. Hiermee worden valse alarmen voorkomen. Om betrouwbaarheid te kunnen garanderen dient u de Kompy alarmzender om uw nek of op uw heup te dragen.

Op welke telefoonnetwerken werkt de apparatuur?

De Kompy alarmzender werkt op elk mobiel telefoonnetwerk binnen Europa. U bent dus zeker van het beste bereik, waar u ook woont, waar u ook gaat. Omdat de apparatuur via een data-abonnement werkt, kunt u altijd alarm slaan, zelfs als u niet meer kunt telefoneren met uw gsm. Er hoeft daarvoor slechts met één netwerk contact te zijn.

De Kompy app werkt via uw smartphone en is dus afhankelijk van de verbinding van uw smartphone.

Hoe weet ik wanneer de batterij leeg is?

Twee uur voordat de batterij van de alarmzender leeg is verandert het groene led-licht in een blauw knipperend licht. In het Kompy Portal is precies te zien wat de status van de batterij is.

Hoelang gaat de batterij mee?

Bij normaal gebruik (standaardinstellingen) gaat de batterij van de alarmzender minimaal 36 uur mee. Wij adviseren u om de apparatuur dagelijks op te laden, net zoals uw mobiele telefoon.

Let op: als u gebruik maakt van valdetectie en/of bewegingsgebied heeft dit impact op de batterijduur. De batterij gaat in dit geval ongeveer 24 uur mee.

Heb ik een simkaart nodig of kan ik een eigen simkaart gebruiken?

Voor de alarmzender heeft u geen simkaart nodig. De apparatuur is namelijk voorzien van een eigen sim-chip. De chip kan signalen ontvangen van over de hele wereld. Op dit moment is de chip enkel geactiveerd voor Europa. Zolang de maandelijkse abonnementskosten betaald worden, is uw Safetytracer apparatuur verbonden.

*Kiest u voor de alarmapp met drukker, dan maakt deze gebruik van uw simkaart in uw smartphone. Ook dan heeft u dus geen aparte simkaart nodig.

Moet ik de Safetytracer apparatuur installeren?

Safetytracer werkt eenvoudig en zonder installaties. Op onze website staat de handleiding van het apparaat. Deze beschrijft de verschillende functies die zich op het apparaat bevinden.

Voor het aanmelden van het apparaat en het koppelen aan de hulpverlener(s) gebruikt u de ‘Kompy portal’.