SafetyTracer, oplossingen voor persoonlijk veilig leven, wonen en werken
SafetyTracer, oplossingen voor persoonlijk veilig leven, wonen en werken
SafetyTracer, oplossingen voor persoonlijk veilig leven, wonen en werken
SafetyTracer, oplossingen voor persoonlijk veilig leven, wonen en werken
SafetyTracer, oplossingen voor persoonlijk veilig leven, wonen en werken

Samen innoveren voor de zorg

Zetacom en SafetyTracer werken al samen sinds 2015. Zetacom is een ICT-specialist en system integrator voor integrale communicatie oplossingen, onder andere in de zorgsector. Door onze nauwe samenwerking ervaren al vele zorginstellingen de voordelen van SafetyTracer. Samen innoveren we om cliënten én zorgmedewerkers zo goed mogelijk te bedienen.Joyce Kievit is zorgconsultant bij Zetacom. Ze adviseert zorginstellingen over ICT-oplossingen, geeft trainingen en ontwikkelt documentatie. “De zorg wordt steeds complexer. Zetacom verbindt mensen, processen en techniek om communicatie zo efficiënt mogelijk te maken. Onze opdrachtgevers willen hun cliënten zoveel mogelijk autonomie bieden én maximale persoonlijke aandacht. Techniek kan de inzet van medewerkers optimaliseren. De Kompy van SafetyTracer is daarvan een mooi voorbeeld”, vertelt Joyce. Kompy is een klein GPS-apparaat dat een cliënt of bewoner om zijn pols of in de broekzak bij zich draagt. Zetacom heeft de Kompy bij verschillende zorginstellingen geïmplementeerd.

“Kompy vermindert een deel van de zorglasten. Bewoners kunnen zonder begeleiding naar buiten en de zorgmedewerkers weten waar de bewoner zicht bevindt in geval van een noodsituatie.”

Leefcirkels

Op de Kompy is het mogelijk om per locatie en per bewoner specifieke leefcirkels in te stellen. Wanneer een bewoner buiten de leefcirkel komt, krijgt de zorgmedewerker hiervan een melding. “Zorginstellingen ervaren de leefcirkels als het grootste voordeel van Kompy”, aldus Joyce. “Ideaal voor bewoners die nog graag iets zelfstandig willen ondernemen buiten de instelling, maar die bijvoorbeeld minder goed ter been zijn of onzeker zijn om naar buiten te gaan. Door de leefcirkels kunnen ze met een gerust hart zelfstandig naar buiten. Het bevordert daarmee de zelfredzaamheid en het gevoel van vrijheid.” Bij het instellen van de leefcirkels zijn vaak de IT-manager en de locatiemanager betrokken. “Wij vinden het daarnaast fijn als er ook iemand uit de zorg aansluit. De zorgmedewerkers werken immers met het systeem, het is dus belangrijk dat zij het begrijpen, dat ze tevreden zijn en het voldoet aan hun behoeften en die van de cliënten.”

Blijven verrassen

Joyce is positief over de samenwerking met SafetyTracer. “Wij werken al jaren prettig samen met SafetyTracer. De lijnen zijn kort en als ik ergens niet uitkom, kan ik altijd bellen. We hebben maandelijks een technische en commerciële update. In dit overleg bespreken we onder andere de roadmap van de Kompy producten voor de korte en lange termijn. Ook bekijken we wat beide organisaties kunnen betekenen voor klanten op het gebied van verbetering van de Kompy oplossing. Innovatie is één van de speerpunten. Samen willen we ervoor zorgen dat we onze klanten blijven verrassen met nieuwe producten, functionaliteiten en diensten.” SafetyTracer draait bij de klanten van Zetacom als stand-alone oplossing, naast een verpleegoproepsysteem (VOS). “SafetyTracer draait op dezelfde smartphone als de VOS-software. Alles komt binnen op één toestel. Dat is heel handig. Het systeem is heel intuïtief; het is een kwestie van aanzetten en het werkt.”

Portal

Het beheer van de Kompy apparaten gebeurt via de portal van SafetyTracer. “Na de laatste update van de portal is het gebruik ervan nog eenvoudiger”, vindt Joyce. “Binnen tien minuten is het uitgelegd en de zorginstelling kan er vervolgens zelf mee aan de slag. Zo kan de instelling zelf bewoners koppelen aan een Kompy en die weer koppelen aan een smartphone. Verder kunnen medewerkers in de portal leefcirkels en alarmen terugzien en afhandelen. Het volledige beheer ligt dus bij de instelling. Zetacom biedt ondersteuning, bij vragen en problemen staan wij klaar.” Ze merkt dat zorginstellingen vaak vragen hebben over privacy. “En terecht. Privacy van cliënten is ontzettend belangrijk. In het systeem van SafetyTracer is dit goed ondervangen. Zo moet de bewoner of een familielid altijd toestemming geven voor het gebruik van de GPS-gegevens en wordt er met multi-factor authenticatie ingelogd op de portal. Bewoners leveren een klein stukje privacy in en krijgen er veel vrijheid en zelfstandigheid voor terug,” besluit Joyce.

Wilt u meer weten over de oplossingen van SafetyTracer? Of bent u benieuwd hoe Kompy geïntegreerd kan worden in uw huidige systemen? Neem gerust contact op voor een kennismaking en demo.